Svenska Monica Förster för Alessi

 
Ni har säkert sett den förut, och här kommer den igen - måttsatsen som liknar ett torn. Tower är något ganska främmande jämfört med vad vi är vana att se från Alessi. Det brukar vara lekfullt ända ut i fingerspetsarna vad gäller såväl material som färger och former. Tower tillhör den mer nedskalade och stilrena kategorin. Ja, man skulle nog kunna säga "lite mer skandinaviskt". Och det är inte så konstigt. Designern Monica Förster är den första svensken att få designa för Alessi, ett samarbete som kan klassas nästan som historiskt. Hon har blivit en stjärndesigner och vi ser henne lite varstans.
 
Alberto Alessi berättar:
”Monica Förster tillbringade de första åren i sitt liv i stora restaurangkök under vägledning av sin far som var en framstående kock. Den känsla för kulinarisk estetik som hon förvärvade i restaurangmiljön gör sig också påmind i den här lilla fina skulpturen som passar på köksbänken”.
 
Inspirationen kommer uppenbart från gamla vikter och måtten kan staplas på varandra eller inuti varandra. Leker man med fantasin ser man inte bara ett snyggt mått som gör sig bra på köksbänken utan också en serveringsskål eller örtkruka. Ett plus i kanten får Monica Förster och Tower av mig för att vi numera slipper leta de allra minsta måtten i en evighet i kökslådorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0