NYHET Hamngatans kundklubb!!


Handgjorda bokstöd

         

Zuny djuren kan användas som bokstöd, dörrstopp eller bara som dekorativ prydnad. De passar lika bra i barnrummet som i vardagsrummet, är dock ingen leksak!
Tillverkaren Zuny består av fyra kinesiska designers som vill ge ett alternativ till den kinesiska massproduktionen. Idén med Zuny är att bevara och vårda det kinesiska hantverket och Zuny-djuren är i sig en hyllning till hantverkarens skicklighet. Alla djur är limited edition, dvs tillverkas endast i ett visst antal.
Alla djur är tillverkade för hand och är mycket välgjorda. Materialet är konstläder. De kommer förpackade i en tygpåse och en vacker presentbox.

            


Originalet!

Det är nu 13 år sedan Elflugan kom, det började som en modefluga men har blivit något ev en modern klassiker. Den blev bokstavligt en strålande succé! Sedan dess har ljusstaken flyttat in i över 80 000 svenska hem. Elljusstaken sprider ett vackert sken med sina nitton små lampor, i mångas fönster lyser den året om, andra låter den pryda sin plats under adventstider. Designern bakom Elflugan har tagit steget till att göra en större version som heter Elflugan Grande. Denna variant passar bra till hus med stora fönster samt till offentliga miljöer.

                         

Få har fajtats så för sin design som formgivarna till Elflugan. Plagiatfrågan överskuggade länge de goda omdömen och utmärkelser som skaparna fick för sitt nytänkande. Men rätt blev rätt och Elflugekopiorna förbjöds och originalet samsas nu enbart med inspirationer av Elflugan original.
Designad av Marie Lundgren och Kina Strandberg.


Mysiga filtar!

         

Ullen har fantastiska egenskaper bara den hanteras på rätt sätt. Klippans filtar tillverkas med varsam hand, vilket ger en kvalitetsprodukt med lång livslängd. Och tack vare deras designers fantasi så får du en filt som värmer både kropp och själ.
Klippan yllefabrik har valt att samarbeta med några av Sveriges mest intressanta formgivare, exempelvis Jonas Lindvall och Karin Mannerstål.
I enlighet med fabrikens filosofi arbetar de enbart med naturmaterial såsom ull, lin och bomull. En bra grundfiber är en viktig förutsättning för ett lyckat slutresultat.
PIAWALLÉN - Made in Sweden

           
Den kända kollektionen av Pia Wallén omfattar en rad olika innovativa produkter som framställs av finaste filtad ull. Pia Wallén har varit lojal mot detta material och utvecklat nya produkter ända sedan den första kända produkten 1993, den klassiska unisex toffeln, som fortfarande är en favorit bland både kvinnor och män. Andra produkter som Pia gör är bla barntofflor och grytunderlägg. Alla hennes produkter är tillverkade i Sverige av 100% ull.


Stilrena Alessi

        
Alessi är ett italienskt företag som skapar det bästa i modern design inom olika designområden, stilar och priser.
Företaget grundades 1921 av Giovanni Alessi, farfar till nuvarande ägaren Alberto Alessi.
Sedan mitten av femtiotalet har Alessi samarbetat med ett stort antal internationellt erkända designers, till exempel Frank O. Gehry, Richard Sapper, Michael Graves och Philippe Starck. Detta samarbete har resulterat i en unik uppsättning uppmärksammade produkter. Alessi är det designföretag i världen med flest produkter permanent utställda på museum.

 
       
      
      
      

watt & VEKE

                      
Kami är en japansk-inspirerad lampa av handgjort papper. Kami är en ljuvlig lampskärm som kan användas under hela året, lika vacker och passande på våren som nu på hösten. Finns i 3 modeller, lampskärmen är fint inslagen i en presentask. Design: Anne Nilsson

Snygg och dekorativ fönsterfilm

Fönsterfilm i modern och snygg tappning! Har du ett fönster med mycket insyn eller vill du bara pigga upp ett fönster eller någon annan blank yta som exempelvis en duschdörr, kakel, spegel, kylskåp etc., så är den här fönsterfilmen fantastiskt bra. Det är enkelt att ta bort filmen utan att den lämnar rester kvar.
Design: Johanna Lindgren & Sofia Löfstedt för svenska Strössel design

                            


Mumin 65år

                                                          
De söta, vita och charmiga Mumintrollen skapades av den Finlandssvenska författaren och konstnärinnan Tove Jansson. Mumintrollen är utan tvekan Toves mest kända verk och har blivit en internationell framgång. Den första Muminboken publicerades 1945.

De nya små Muminfigurinerna från Arabia - Mumin, Muminmamman och Muminpappan - är en hyllning till Mumin som nu fyller 65 år.
En perfekt present till alla som älskar de underbara karaktärerna från Mumindalen!


                                                    

Kalasform har startat ett samarbete med Moomin Characters Oy och lanserar mönster från den charmiga Muminfamiljen. Först ut är Mumintrollet och Snorkfröken. Under hösten kommer de att få sällskap av fler
familjemedlemmar från Mumindalen.
                                                                                                                                                    
                               

Vackra plåtburkar med Muminmotiv. Passar fint i köket eller barnens rum, till kakor, mjöl eller som förvaring för andra småsaker.


PIPI-VÅNG


PIPI-VÅNG är en designduo som bertår av Jessika Blomqvist-Hindsjö och Charlott Saltarski. PIPI-VÅNG utvecklar och tillverkar produkter som förenar det bästa mellan samtida design och konsthantverk – i utförande och idé.

PIPI-VÅNG har utvecklat en teknik som tar fasta på det klassiska vita benporslinets styrka och elegans.Varje exemplar är handgjort och unikt i sitt livfulla genombrutna mönster. Produkten finns i en rad olika storlekar och kan brukas som tex lykta eller ytterkruka, tål maskindisk.


Cool & Cozy

    
Rice färger för höst- och vintersäsongen är coola ......jade, påfågelgrön, blå, gul och hallon. Sammetstyger, broderier och handgjorda detaljer är både coola och mysiga . Rice  mönster är en blandning av bär, blommor och påfåglar. Påfågeln, en läcker fågel med färgstark och praktfull fjäderskrud, vilken han endast använder för att locka till sig kvinnor...visst är det häftigt?


Vackra äppelkrokar i mässing

Du fäster ett äpple i kroken och hänger den sedan i ett träd eller på en balkong. Höstfint för både fåglar och människor! Äppelkroken är handgjord och svensktillverkad i mässing. Mässingen åldras vackert utomhus men går även att putsa upp till nyskick.

 


Afrikas vindar blåser över Europa

Afrikas vindar blåser över oss, influenser inom både mode-,mat och inredning pekar på att den stora kontinenten kommer starkt som en ny inspirationskälla. Leopard och zebraprints syns inom både mode och inredning. Afrikanska kryddor står för hettan när de kyliga höstmörkret lägger sig över oss.
Sommarens fotbolls-VM satte nyfikenheten i rullning, världens blickar riktades mot denna förbisedda kontinent i trendsammanhang, trots att den motsvarar 20 procent av jordens landmassa. Härliga färger i en vild och vågad blandning är nog precis vad vi behöver nu när vintern närmar sig.Det piper i butiken...

Pip föddes i en liten by vid den nederländska kusten som den yngsta av fyra syskon, som liten hade hon en älskad underlat vilken satt på hennes axel eller huvud vart hon än gick. "Pip" var det första ord underlaten sa, det blev därefter Cathrines smeknamn. När hon utexaminerats från konsthögskolan köpte hon ett gammalt, förfallet, viktorianskt hus i utkanten av en Holländsk stad. Pip skapade sin atelje på vinden i huset, och kallade den för Pip-Studio. Här skapar hon produkter hon alltid önskat men aldrig hittat, de har nu fått stor uppmärksamhet och tagit de svenska design- och inredningshjärtat med storm.


RSS 2.0