Söndagssyssla med chans till vinst

Hoppsan! Det har blivit några fel i vårt reklamblad (hitta det här). Bokstavskombinationen "fi" har blivit en cirkel på ett antal ställen.
Vi gör något roligt av det hela, och lottar ut en valfri adventsstjärna från Watt & Veke bland er som hittar alla felställen.
Kommentera det här inlägget med ditt svar, och namn.

Glöm inte heller tävlingen nedan, där du kan vinna muggar från Höganäs. Båda avslutas på torsdag. Lycka till!


Nytt från Lot's Living

Vi har fått in mängder av nya, läckra produkter i veckan! Däribland en hel hop keramik från Lot's Living, ett märke som är helt nytt för oss.
Deras produkter tillverkas för hand av duktiga hantverkare, vilket gör varje enskild pjäs unik. Företaget är litet och började skapa hantverk i liten skala, men deras utbud har expanderat rejält och idag är härligheterna många.

Bland produkterna som nu hittas på Hamngatan 10, finns bland annat skålar med korklock perfekta för att ha russin i under vinterns glöggkvällar, och generösa lattemuggar som lämpar sig lika bra för en fräsch smoothie.
Vill du enkelt kunna matcha med ditt tidigare porslin finns keramiken i vitt och jordnära brunt, men är du ute efter en uppiggande färgklick i köksskåpet så kan vi, tillsammans med Lot's Living, erbjuda det med!

 


Vinn temuggar från Höganäs KeramikDet är tävlingsdags igen!
Nästa torsdag, 3/11, utser vi en värdig vinnare till fyra temuggar från Höganäs. Vinnaren väljer själv färg, eller färger för den som vågar mixa.

För att delta ska du dela tävlingsinlägget på Facebook, svara på frågan nedan i en kommentar här på bloggen, och med några meningar berätta vad du gillar bäst med hösten. Sätt igång och lek med orden! Dikta, rimma eller vitsa, du bestämmer helt själv.

Vem, eller vilka, har designat dessa muggar?

Kom ihåg att skriva ditt namn i kommentaren, så att vi kan hitta dig på Facebook! Lycka till!


Dekorativa matstationer för våra fågelvänner

Hösten bjuder återigen på en mängd fina kulörer, och det gäller även hos färgglada Rice. Det är snart på tiden att vi börjar bry oss om våra små vänner som låter bli att flytta söderut. Med de här spiralformade fågelmatarna tillgodoses de frusna små fåglarna, och förhoppningsvis får du glädjas åt en trevlig syn från fönstret.
De lackerade metallspiralerna är utmärkta behållare för talgbollar, och fungerar också som lättgreppade sittplatser. Du hittar dem på Hamngatan 12, i två modeller och flera glada färger.


Funktionellt och färgglatt från Derrière la porte

Visst låter det inte helt obekant med röriga frukostbord och oorganiserade skafferihyllor? Det är brödpåsar hit och flingpaket dit. Snygg förvaring gör det både enklare och roligare att hålla ordning i skåp och hyllor. De här burkarna från franska Derrière la porte är en absolut godtagbar ursäkt för att få glömma pastan framme ibland.

DLP's designers strävar efter att ge användaren en färgsprakande, glad och inspirerande vardag. Den här härliga hyllan finns på Hamngatan 12, och är fylld med burkar för såväl kaffe och te som småkakor och praliner. Välkommen in!


Askfodral från Kristina StarkVi har väl alla någon gång letat förvirrat i lådor och vrår efter försvunna små prylar. Kanske låter det bekant att tändsticksasken ofta gömmer sig på kluriga ställen just när den behövs som mest. Kristina Stark har hittat lösningen till detta med sitt fodral, Hommage. Med det kan tändstickorna lämnas framme på soffbordet eller fönsterbrädan utan att störa det minsta. Snarare kan asken bli en snygg detalj. 

Produkten är en hyllning till Einar Nerman, som ligger bakom Solstickepojken som grundades på 1930-talet, och finns i två storlekar. En liten variant för den lilla asken, och en större för den stora.


Naturlig lyx från kurorten Varberg

På Lilla Bruket i Varberg tillverkas hudvårdsprodukter med miljön i åtanke. Produkterna är ekologiskt certifierade och helt fria från artificiella tillsatser. De tillverkas för hand med syfte att vara vackra, men framförallt att fylla sin funktion som naturlig hudvård. Bara av att känna till ingredienserna, som exempelvis ricinolja, lavendel, kokosfett och mynta kan man konstatera att ett visst miljötänk ligger bakom varje tvål, skrubb eller olja.

Dessa härligheter till njutningsmedel smyckar verkligen sin plats i badrummet eller i köket med en härlig blandning av rustik och romantik. Utseendemässigt, funtionellt och doftmässigt är det här lyx i naturlig form.

Enkelt medel för fräschare madrassVi spenderar en tredjedel av våra liv sovande, och visst är det extra underbart att krypa ner i sängen om man får omslutas av nytvättade och väldoftande sängkläder?
Hur ofta tänker man då på madrassen? Inte fullt så ofta som man borde, kanske...
Det finns faktiskt ett par enkla knep för att fräscha upp den också, utan att behöva springa till kemtvätten.

Strö över lite bikarbonat. Bikarbonatet innehåller kristaller som är torrare än allt i sin omgivning. Vänta 20 minuter, så absorberar den all oönskad fukt i din madrass. Dammsug och gör om samma procedur på andra sidan. Sedan är det bara att bädda rent och lägga sig en stund tidigare än vanligt så man hinner njuta lite extra.


Nya assietter från Filippa KRörstrands tidigare samarbete med modehuset Filippa K har fortsatt, och de här stilrena assietterna lanserades nu i höst.
Dekoren har en textil känsla, och mönstren hade lika gärna kunnat hittas i våra kläder. De organiska men samtidigt grafiska mönstren ger alla tre assietterna karaktär i sig, men de kan med fördel matchas både med varandra och också med annat porslin.

De finns i tre utföranden. Sparsmakade Net trim med en spetsinspirerad kant, Net med ett heltäckande spetsmönster och Ink stripe med bläckliknande ränder. Assietterna är 19 cm i diameter, tål maskindisk och microvågsugn. Du hittar dem på Hamngatan 10.
Välkommen!


Böcker från Ecojot med hjälpande syfte

Ecojot är ett kanadensiskt familjeföretag som tillverkar anteckningsböcker med både fint utseende och fint syfte. Böckerna är tillverkade helt miljövänligt, av 100% återvunnet och syrafritt papper samt biologiska färger och lim. Till och med energin för tillverkningen av böckerna tas från en närliggande soptipp. 
För varje bok som säljs från Ecojot doneras en arbetsbok eller penna till ett behövande barn. Genom deras projekt har de donerat över 85 000 skolböcker till skolor i bland annat Kenya, Ghana och Haiti, och fler blir det. Sånt här tycker vi om!


Värmande fårskinn från Shepherd

Nu när Oktoberkylan har nått Östersund kan vi glatt meddela att vi fått in en hel drös härliga fårskinnsprodukter från Shepherd. Fårskinn, tofflor, plädar och sittdynor i olika utföranden trängs i väntan på nya ägare.
Shepherd har i mer än trettio år utvecklat sina produkter, och erbjuder äkta hantverk av naturliga material.

Tofflorna finns för såväl stor som liten, och består av närmare trettio olika delar som sätts ihop för hand. Materialet har  behandlats i över tio olika steg för att ge den kvalité, komfort och värme som en äkta toffla från Shepherd erbjuder.
För frusna fötter som gärna värmer upp inför dagen i ett par tofflor, är det här ett givet och tidlöst val. Varmt välkomma in i våra butiker!


Dags för fönsterputsning?Det utlovas både det ena och det andra av diverse mirakeldiskmedel och städprodukter. Om de fungerar kan vi inte säga, men innan du tar fram flaskorna, och kanske dessutom gör miljön illa, kan ett väl beprövat husmorstips komma till användning.
Ättika är användbart på många områden, och tillsammans med vatten och lite diskmedel gör det susen på de smutsigaste fönstren. Putsa med trasa och eftertorka med tidningspapper, och kristallklara fönsterrutor är ett faktum. Lycka till!

RSS 2.0