Rykande färskt från Marimekko

Marimekko är en av våra mest färgglada leverantörer, och deras färger och mönster är en fröjd för ögat. Bland deras allra senaste nyheter finns dessa muggar, ur Marimekkos nya produktserie Helsinki. Muggarna har fått sina former av Sami Routsalainen, som har en examen från University of Art Helsingfors, och även magisterexamen i keramik och glas.
Förutom muggarna erbjuds också kökshanddukar i bomull och linne, samt metervara för den skaparglada. Produkterna finns i grönt och ljusblått, och mönsterformgivaren är Per-Olof Nordström.2011 sjunger på sista versen, så se nu till att njuta av mellandagarna, och få ett fint avslut på året. Kom gärna förbi och kolla in vår rea också! God fortsättning!

"Proffsigaste kund"Cult Design firade, precis som vi, 10-årsjubileum i år. De bjöd in till en festlig Galamiddag på Clarion hotell i Stockholm. En mycket härlig kväll med fina vänner och hög stämning.

I form av en vacker glaskub tilldelades vi priset för "proffsigaste kund", och självklart är vi mycket stolta och hedrade. Tackar, tackar!

Eldigt julmönster från MarimekkoMusta Ruusu är Marimekkos julmönster, och namnet betyder egentligen svart ros. Trots det har formgivaren Erja Hirvi valt att göra dem eldiga, utsprädda på en bädd av rödglansig satin.

Tillverkat i bomullssatin är tyget starkt och tåligt. Perfekt till kuddfodral, tavlor och gardiner. Eller som sängkläder, för vem kan motstå känslan av att dyka ner bland mjuka satinlakan?

Cupcakes i granenJulgranspyntet har tveklöst förändrats betydligt sedan den första julgranen dök upp på 1400-talet. Hela tiden kommer nya varianter av kulor och pynt, men i år vågar vi påstå att det utmärker sig lite extra. Kulor i form av cupcakes och polkagrisstänger har placerat sig högt på trendlistan när vi pratar julgranspynt.
 
Det klart att det inte kan falla alla i smaken, men för den som vill fira sin jul i en annan färgskala än den traditionsenligt röda är det här perfekt! En uppiggande förändring i vintermörkret helt enkelt. Vad tycker ni?

Fantastiska ljus från Ester & Erik

Känner du igen dig i ljus som rinner och har brunnit ut innan du hunnit blinka? Det var just det som Ester och Erik Møller ville ändra på, när de började producera sina kvalitetsljus 1987.
Ljusen är stöpta för hand i flytande paraffin som ett moment i en omfattande process, och har slutligen fått ett vaxöverdrag som gör ytan skinande blank. Med ljus som brinner lugnt och länge, och dessutom är självsläckande, riktar sig företaget mot en kritisk kundkrets.

Dessutom är ljusen nästan lika vackra även när de inte är tända, och en designprodukt i lika hög grad som själva ljusstaken. Vilket kan öka deras livslängd med ytterligare några timmar om man så vill!


Såhär blir inga timmar långa

Sällskapsspel är ett tevligt sätt att samla familj och vänner på, och när passar det bättre än nu när julen närmar sig? Dessutom är det en perfekt gåva att stoppa i tomtens säck, eller att fördriva tiden med i väntan på honom.

Vi har spel med frågor kring sånt man borde veta, sånt som man egentligen inte borde veta och sånt som nästan ingen vet. Spel för sportfånar, nyförälskade, schlagerfantaster och matentusiaster. Några gör att det inte lämnas mycket åt fantasin, medan andra sätter just din fantasi på prov med kluriga frågor.Vuxenpoäng innehåller 300 frågor med hög igenkänningsfaktor, och efter en omgång har du fått reda på dig egentliga ålder.
Funkar lika bra på middag och fest som hemma med familjen. Vuxenpoäng är också en passande present till den som börjat säga ”jag önskar mig ingenting…” Helt enkelt ett underhållande spel för många sällskap och tillfällen.

Idiotkunskap är ett annat, och i det här fallet handlar det om onödigt vetande. Har du koll på vem som genererar flest träffar på Google, eller varför Mona Lisa inte ha några ögonbryn? Om inte, så kan du få det med Idiotkunskaps hjälp.


Ha en fortsatt trevlig andra advent, önskar vi på Hamngatan!


Bli av med stearinfläckarnaDecember är äntligen här, och det eldas för fullt. Både i ljusstakar, lyktor, och eldstäder. Ibland är olyckan framme, och stearin som droppar på favoritduken kan nog rubba vilken stämning som helst, eller hur? Tur då att det finns knep för det mesta!

Lägg ett par lager hushållspapper på stearinfläcken och stryk papperet med svag värme. När stearinet smälter sugs det upp i papperet istället för att smälta ner i duken. Kvar på duken kan det bli en fettfläck som lättast tvättas bort med diskmedel, galltvål eller något annat fettlösande medel. För att strykprocessen ska gå ännu smidigare kan man lägga duken i frysen några timmar innan, och dra bort det mesta som går av stearinet innan man stryker.


RSS 2.0