Rottingen flyttar in

 
 
I och med att gränsen mellan inom,- och utomhus luckrats upp på senare år har allt mer av våra bekväma möblemang fått flytta utomhus, och allt fler naturmaterial har som bekant nått innanför våra ytterväggar.
 
Rottingmöblerna är ett exempel som används både i sällskapsrum och i trädgården. Rotting är tåligare än många andra naturmaterial, och förmedlar en känsla av "verandamys" även inomhus. Den smälter lätt ihop med många andra inredningsmaterial och färger.
Sommaren ser ju ut att fortsätta i samma gråa anda,- så ta flykten till en bekväm rottingfotölj inomhus och dröm om varmare temperaturer, eller breddgrader.

Sommarrean har dragits igång på riktigt

 
Hej på er! Har ni haft en trevlig midsommar? Traditionell med dans runt stången och krans i håret eller i lugnet med familjen? 
Hur som helst så var det ju minst sagt trevligt med en solig midsommar, äntligen. För min del bjöd helgen på en hel del spontaniteter med nära och kära, och nu laddas det inför en ny vecka i butikerna.
 
-Med en sommarrea som heter duga. Det är riktigt fina prylar från bland andra Marimekko, Design House, Iittala, House Doctor och Höganäs som ställts ut på våra bord. Kom in och kika innan det försvinner.

Lantligt från danska Falby

 

Har ju hellt glömt bort att visa er ett av våra senare tillskott i hyllorna. Härliga muggar, skålar, handdukar, burkar och annat trevligt i lantlig skandinavisk stil från Falby. Ett danskt familjeföretag som vars filosofi är att försöka förbättra villkoren hos människor som behöver det.
Att födas med en sjukdom i ett av de mest vitala organen är ett tufft problem att börja livet med, och därför har Falby sedan flera år tillbaka valt att skänka en del av sina inkomster inom företaget till hjärtsjuka barn, både för att höja barnens livskvalité och stötta forskningen inom hjärtsjukdomar.
Mycket bra, tycker vi på Hamngatan!

Res i tiden på Jamtli









Imorgon öppnar en ny miljö på Jamtli, det moderna samhället 1975, för att fira Jamtlis hundra år. En gestaltning som väcker nostalgi och igenkännande. Malin har varit där och spanat in, och vi vill tipsa om invigningen imorgon. Fri entré och roligt för både stora och små. Extra kul för alla 40,- 50,- och 60-talister som kan se tillbaka på det ljuva sjuttiotalet med sin proggmusik, gröna-vågen och v-jeans.

Fyra hem har fyllts med inredning och dekor från Jamtlis magasin och våra Jämtländska hem. Husen är bebodda och man stöter på ett antal karaktärer i tidstypiska utstyrslar, men roligast är nog ändå temaparken med namnet "Fem myror är fler än fyra elefanter". Inte helt otippat får man alltså chansen att återuppleva ett av våra mest folkkära barnprogram i rollspelsvariant utövat av Jamtlis aktörer.


Kreativ återanvändning



Ramlade över den här videon av en slump för ett par veckor sedan, och tänkte direkt att jag måste visa er. Många ganska inspirerande ideer. Bygger ett hus av en container är väl inget man gör i en handvändning direkt, men jag gillar definitivt krokarna gjorda av galgar och den upphängda krattan som kan fixas med väldigt enkla medel. Hoppas att kreativiteten sätts i flöde hos er också!

Solsken och grillat





Nämen, solen tittade visst fram idag. Sommarväder har ju en tendens att ge både humöret och energin en knuff i rätt riktning, så nu håller vi tummarna för att värmen äntligen blir långvarig. 
Här tog vi i alla fall tillfället i akt att äntligen få grilla lite. Det blev debut med nya grillhinken. En väldigt praktisk lösning för den som bor i lägenhet, och för picknickar i gröngräset. Sådana ska jag ha många av. Finns på Hamngatan för 249:-.

100% nedbrytbart





Har visst glömt att visa det här underbara tillskottet i vårt sortiment. Skålar, serveringsbestick, muggar och underlägg från Zuperzozial. Som om det inte nog med att de är snygga med sin pappersaktiga look och textur, så är de 100% biologiskt nedbrytbara också.

Produkterna är tillverkade av bambu och majspulver, men ändå är de tåliga mot vatten och lätta att rengöra. De kan tillochmed stoppas i diskmaskinen, men då på högst 40 grader.
Om man skulle tröttna på produkterna funkar det utmärkt att slänga dem på bakgården och odla grönsaker på dess lämningar, och då säger det sig själv att produkterna tillverkats med stor respekt för naturen och vår planet. Verkligen ett smart, roligt och dekorativt sätt att värna om miljön.

Hamngatan 10 finns produkterna i färgerna citrongul, wasabigrön och körsbärsröd.

Snabb cheesecake för nationaldag och student




Såhär inför nationaldag och studentfirande tyckte jag att det var dags att dela med mig av något smaskigt recept. Det får bli Emelie Holms dessertförslag i form av snabb cheesecake i burk. Hon visade upp sina fina bakverk i Nyhetsmorgon i söndags, tillsammans med Stefan Nilsson som pratade skandinavisk design. Det frossades alltså i både Mateusporslin, Marimekkotextilier och sötsaker. Cheesecaken var det som retade mina smaklökar mest, och själv ska jag nog ge den en chans imorgon, fast med digestivebotten. Perfekt snabbvariant för den som lider brist på tid.

Ingredienser
250gphiladelphiaost
2.5dlvispgrädde, vispad
1.25dlsocker

Botten
3msk smör, smält
1.5 paket oreokakor, finkrossade


1. Rör ihop ost och socker.

2.
Blanda sedan försiktigt ner en tredjedel av den vispade grädden.

3.
Blanda resten av grädden med ostblandningen.

4.
Blanda oreokrosset med det smälta smöret.

5.
Fördela krosset i 6 st rena glasburkar i passande portionsstorlek. Packa med till exempel ett snapsglas.

6.
Spritsa eller skeda ner ostkrämen i burkarna och ställ i kylen i minst 2 timmar.

7.
Servera med färska bär och vit choklad.

Glada miner på kontoret



Här har vi ett förväntansfullt personalgäng innan Bygglovssändningen. Det dukades upp med mat och dryck inför avsnittet, som du hittar här under en vecka framöver. Det var väldigt spännande att se, och all härlig respons från er i butiken idag kom som pricken över i efter ett roligt samarbete.

Om du vill ha mer inspiration eller ta en närmare titt på före, och -efterbilder kan du klicka in dig här, och om du vill leta dig vidare till inköpslistan.

RSS 2.0