Populära Muuto Dots finns hos oss

 
En produkt som väckt habegär hos många den här våren är Muutos nya väggkrokar Dots. Kroken ses på önskelistor åt höger och vänster, och utan förvåning kan jag förstå varför. Ännu en gång vet Muuto vad de sysslar med. Den karaktärfulla familjen av krokar är designad av formgivarduon Tveit & Tornøe. 
 
Väggkrokar kan ofta  påminna om en rörig syn. Jackor, halsdukar och väskor i en salig blandning. Dots däremot skapar ett konstverk på väggen som går att arrangera som man vill. Och de gör sig egentligen lika bra utan att hängas på.
 
Krokfamiljen är ett glatt tillskott till såväl sovrum, badrum, hall och kök. "The Dots är stolta över sina runda former och kommer att ta hand om dina plagg med den yppersta omsorg. De låter sig placeras hur som helst och har gärna sällskap med andra Dots!" säger skaparna själva om sina populära skapelser. Krokarna säljs i fempack olika storlekar. Nyfiken? Titta in hos oss!

Kläder för de färgstarka små!

Många av er påpekar hur glad man blir av färgerna i våra butiker. Vi kan inte göra annat än att hålla med om att färg piggar upp, och på det ämnet har vi såklart många nyheter såhär i vår och påsktider. Några av dem finns att hitta bland barnkläderna. Molo och Me Too är märken som uttrycker självkänsla genom kreativt färgstarka produkter. Molos filosofi är att de detaljrika plaggen ska tillåta lika mycket yttrandefrihet som de möjliggör rörelse och aktivitet och Me Too vill skapa coola barnkläder som känns exklusiva till en bra prislapp. Vi tycker att de lyckas bra, vad tycker du?
 
Vill du se fler plagg från de båda leverantörerna är du välkommen in på Hamngatan 12!

Kolla in lurarna från SPKRS

 
Påskveckan är här, mars lider mot sitt slut och snön är påväg bort. Då är det hög tid för oss att presentera dessa fantastiska lurar, både ljud- och designmässigt. Det här är sannerligen något för alla utelöpare som väntar ivrigt på att snön ska smälta på gångvägarna. Företaget bakom SPKRS är Degauss Labs med huvudkontor i Stockholm. Företaget är familjeägt och grundades 2009. Ett av de faktiskt ganska få nya företag som vi fastnade för på Formexmässan nu i Januari.
 
 
Det speciella med just dessa lurar är främst den breda sladden som gör att man slipper trassel varje gång de ska upp ur fickan. Förutom det är ljudet något utöver det vanliga och samma sak gäller för högtalarna från samma märke. Playar och pausar musik, liksom svarar och avslutar samtal gör du enkelt via knappen på lurarna. En extra finess är att du vi App Store och Google play kan ladda ner program som justerar knappens funktion. Lurarnas akustiska design ger ett mjukare ljud och förbättrar den massiva basen. Perfekta i solstolen, på löpbandet eller promenaden. Eller inslagna som present till dotter, sambo, pappa eller någon annan du håller kär!
 
 

Step från Design House Stockholm hos oss!

 
I veckan har det ramlat in en fin leverans som vi längtat efter på Hamngatan 10. Inget hem är komplett utan en stege. En ofta bortglömd möbel som brukar ha en förträfflig förmåga att göra intrång på inredningen. Då utan att ge ett alltför stilistiskt intryck. Karl Malmvalls begåvade design på stegen Step är dekorativ samtidigt som stegen fyller sin funktion fullt ut. Den skadar absolut inte att lämnas framme som ett grafiskt tillägg i interiören. "Vi har mer och mer saker i våra hem, elektriska prylar, vitvaror, etc. Vi använder våra lägenheter från golvet ända upp till taket. Jag vill lämna stege lätt tillgänglig på väggen, i stället för att gömma undan i en garderob" säger Karl själv.
 
Han har ett stort intresse för de mekaniska aspekterna i designen och har haft det inom sig sedan barnsben. Hans farfar grundande en av Sveriges mest kända möbelfabriker och det praktiska såväl som estetiska tänket verkar alltså ha efterverkningar i de senare generationerna. Step ä bara att vika ihop och hänga på väggen, eller låta stå framme som dekorativ hylla.
Stegen är slipad och lackad åtskilliga gånger för att absolut garantera att alla skarvar är osynliga och finishen slät. Stegen finns i färgerna vit, svart och röd i högblank lack. Välkommen till oss för att spana in! ...och låta fingrarna svepa över....

Edblads första klädkollektion är här

 
 
Numera har vi inte bara kläder för de små i våra butiker. Också några väl utvalda plagg från svenska Edblad har fått ta plats hos oss. Många av er har verkat vara lika förtjusta som vi, och det är så roligt! Klädkollektionen är designad av Hans och Catherine Edblad i samarbete med klädskaparen Åsa Lundin. Inspirationen till vårens kollektion har de hämtat från -50 och -60 talens modebilder, men plaggen är tänkta för dagens levnadsstil. "Med vår bas ute i skärgården har vi sett en modern Malin på Saltkråkan framför oss. Hur skulle hon se ut idag? En kvinna i farten, som rör sig mellan stan och landet" uttrycker de sig själva på Edblad. 
 
De har alltså haft många syften med plaggen och inte låtit sinnet för stil ge avkall på det komfortabla och praktiska. Edblads avskalade och nordiska formspråk ligger i grunden. De stilrena plaggen lämpar sig utmärkt till gummistövlar, men blir snabbt festliga med hjälp av ett smycke eller två.
 
Alla plagg är tillverkade i huvudsakligen ekologiska material som bambu, linne, siden och bomull odlad helt utan gifter.
 
 

Frost finns nu hos oss!

 
Svenska Front har designat en helt ny glasserie för Stelton. Front har hämtat inspiration från de vackra iskristallerna en riktigt kylig vinterdag. Liksom namnet "Frost" anspelar på den svala nordiska designen ger frostningen glaset en tydlig skandinavisk signatur.
 
Visst vattnas det i munnen bara av att se på dessa skapelser? Perfekta för en sval drink, uppfriskande isvatten eller varför inte lite bubblande champagne.
Den handblåsta serien består av ishink, karaff och glas i två storlekar och har snabbt blivit en favorit hos många designkännare. Vad tycker ni?

POP - uppiggande kulörer från Sagaform

 
Efter en väl spenderad förmiddag i badhusparken och en sväng på Gregorie är det dags för lite vårpiff i lägenheten. En D-vitaminkick satte igång tankar och energiflöde och jag kände verkligen för lite färg. Nu när jag kom på avsaknaden av starka kulörer härinne kom jag ohämmat att tänka på något som jag tänkt visa er. Sagaforms nya serie POP.
 
Sagaform har tillsammans med formgivaren Ann-Carin Wiktorsson tagit fram den lusfyllda, prisvärda och färgstarka stengodsserien. De tror liksom så många andra på mottot att det bort det man själv vill ha, och Ann-Carin har verkligen lagt ner sin själv i arbetet med serien. Här kan alla hitta sin egen designade fikafavorit, mixa och matcha såväl produkter som färger, allt efter tycke och smak. Serien innehåller kaffe/tekanna, liten kanna, kopp med fat, skål med lock och assietter. Vi har några personliga favoriter inne på Hamngatan 10.
 
Välkomna att spana in!

Förändring - mer till barnen!

 
Vi har gjort om det lilla rummet längst in på Hamngatan 12 till ett krypin med barnprylar. Nu har vi mer plats för schyssta kläder i övre delen av butiken, medan fina presentartiklar, leksaker och andra fiffiga barngrejer trängs på ett annat ställe. Vi är himla nöjda och hoppas att ni också tycker det är roligt med ett lite större sortiment för de små.
 
 
En annan nyhet på området barn är ett av de nya märken som numera finns hos oss. Blafre heter det, och är ett familjeägt företag från Oslo som säljer bland annat termosar, barntextilier, boxar och kläder. Samtliga av Blafres produkter är designade av Ingrid Erøy Fagervik som, tillsammans med sin make Remi, driver företaget. Hon arbetar starkt grafiskt med en blandning av retrokänsla och lekfullhet. Söta djur blandas med härliga grafiska mönster. Deras rostfria produkter, som lunchboxar, termosar och småboxar, passar utmärkt att ta med sig på vårvinterns utflykter och finns nu hos oss.
 
 

RSS 2.0