Årets trendtema - Nordic Charm

Jag kan knappt bärga mig att få visa de här underbara bilderna för er. Årets trendtema på mässan var Nordic Charm. En liten hyllning till våra typiskt nordiska rena former och mönster.  Blonda nyanser, natur och geometri.
Precis som Lotta Ahlvar sa i sin föreläsning är färgerna starka, men dämpade. 50,- och 60-tal kommer tillbaka i ny tappning, och en känsla av modern retro sveper över de hetaste trenderna.
Vi leker mycket med vintage, och nu ligger stort fokus på att återanvända, ta vara på och komma ihåg. Komma ihåg det som varit och återuppleva barndomsminnen i form av texturer, former och textilier. Precis som i modevärlden är vintage det mest eftertraktade, och tillsammans med nytänk kryddat med en smula nostalgi är vi hemma.
Bilderna är från två av de fyra trendutställningarna,- Memory Lane och Walk the line. Åh, nu ser vi fram emot höstens leveranser!

Första dagen på Formex höst 2012

 
House Doctor och Bloomingville var två av många leverantörer med fina montrar. Lite nyheter härifrån dyker upp hos oss ganska snart.
 
Får först och främst ursäkta för att det ekat så tomt här inne den senaste tiden. Kompenserar det med ett förhoppningsvis ihärdigt rapporterande från Formexmässan som tog fart imorse. Det har verkligen varit rätt dag att strosa på Stockholmsmässan då regnet öst ner i Stockholm idag.
Malin var hos Iittala, Marimekko och Eva Solo igår för att kolla in höstens nyheter, och idag har det gjorts beställningar från leverantörer som House Doctor, African Image, Pappelina, Aveva och Skultuna varvat med ett par föreläsningar.
Nu kallar sängen efter en middag på härliga restaurangen Koh Phangan på Söder. Morgondagen inleds med frukost och föreläsning på Design House Stockholm, innan det bär av ut till Formex igen, så det gäller att få lite sömn. Återkommer imorgon med en liten trendtema-uppdatering.

Hösten står snart för dörren

 
 
Ordet höst känns lite halvtugnt just nu, eller hur? Som Sonja säger så önskar man att man kunde få reklamera den här sommaren. Skicka tillbaka och få en ny.
Men istället för att deppa får vi hoppas på en lång och fin höst och allt vad den innebär. Soffmys, murriga färger och åtskiliga mängder te.
Hos oss har det redan börjat dra ihop sig, hyllorna blir undan för undan lite dovare och vi gläds åt alla fina nyheter.
Några trevliga tillskott på Hamngatan 12 är dessa. Härliga väskor, mobilfodral och necesärer i fuskskinn, från Ceannis.
 
 

RSS 2.0