Dåligt med höstinspiration?

Ibland kan det kännas tungt när sommaren tar slut och hösten smyger sig närmare men en sak som vi älskar med hösten är den underbara inredningen. När man kan tända upp ljus och göra mysigt på kvällarna!
Tycker du att inspirationen tryter så kom gärna in i våra butiker och kika och hitta idéer till just din personliga stil.


Välkommen in till Hamngatan 10 och Hamngatan 12!

Iris Hantverk och Lilla Bruket

För många kan det kännas lite deppigt nu när hösten närmar sig och det känns kanske inte bättre efter en hel vecka med regn och dåligt väder, men istället för att deppa så finns det mycket mysigt som man kan hitta på inomhus istället. Ett perfekt sätt att ta hand om sig själv efter en lång dag på jobbet eller en ledig dag är att njuta av ett varmt bad och ett sätt att lyxa till det lite extra är att unna sig riktigt bra produkter!I över hundra år har synskadade på Iris Hantverk tillverkat borstar enligt gammal svensk hantverkstradition.

Än idag dras varje borste för hand och det är nästan enbart naturmaterial som används.
Borstarnas ryggar är i björk, bok eller ek och själva borsten varierar mellan bl.a. tagel, vit fiber och piassava, beroende på användingsområdet. Till ömtåliga föremål passar följsam teget, till grovrengöring tuff piassava och till känsliga ansikten mjukaste gethår, något som ger en oslagbar känsla och kvalitet.

Alla borstar från Iris Hantverk är specialutformade för sitt användningsområde genom en unik kombination av naturmaterial, funktionell design och gediget hantverkskunnande.

Tillverkningen av Lilla Brukets tvålar och kurbadsprodukter sker för hand i Varberg.
Ingridienserna i tvålar och oljor m.m. är ekologiskt framställda och inga artificiella konsistens-, färg-. eller doftmedel är tillsatta, detta för att alla vegetabiliska oljor, eteriska oljor samt örternas välgörande egenskaper och dofter naturligt skall komma till sin rätt.
Varje produktbas är framställd som en balans av olika vegetabiliska och eteriska oljor samt örter m.m. beroende på vilka egenskaper och effekter man vill ta vara på: energigivande, fuktighetsbevarande, mjukgörande, läkande, skrubbande m.m.


Besök gärna WebbshopenStorsjöyran!Sista veckan i Juli är det alltid full fart i Östersund och så även i år.
Krogstråket drar igång och staden blir full av liv och rörelse, dag som natt vilket sprider en underbart härlig stämning och det är ett nöje att både bo i och besöka Östersund.  Extra underbart är det ju dessutom när det bjuds på värme och solsken!

Nu är storsjöyran över och det är åter lugnt på gatorna men den goda stämningen ligger kvar. Vi hoppas att ni läsare hade en rolig yra och ni som hoppade över yran i år kanske i alla fall fick er en god middag eller lunch på stråket!
/Hälsningar vi på Hamngatan!

RSS 2.0