Iris Hantverk och Lilla Bruket

För många kan det kännas lite deppigt nu när hösten närmar sig och det känns kanske inte bättre efter en hel vecka med regn och dåligt väder, men istället för att deppa så finns det mycket mysigt som man kan hitta på inomhus istället. Ett perfekt sätt att ta hand om sig själv efter en lång dag på jobbet eller en ledig dag är att njuta av ett varmt bad och ett sätt att lyxa till det lite extra är att unna sig riktigt bra produkter!



I över hundra år har synskadade på Iris Hantverk tillverkat borstar enligt gammal svensk hantverkstradition.

Än idag dras varje borste för hand och det är nästan enbart naturmaterial som används.
Borstarnas ryggar är i björk, bok eller ek och själva borsten varierar mellan bl.a. tagel, vit fiber och piassava, beroende på användingsområdet. Till ömtåliga föremål passar följsam teget, till grovrengöring tuff piassava och till känsliga ansikten mjukaste gethår, något som ger en oslagbar känsla och kvalitet.

Alla borstar från Iris Hantverk är specialutformade för sitt användningsområde genom en unik kombination av naturmaterial, funktionell design och gediget hantverkskunnande.





Tillverkningen av Lilla Brukets tvålar och kurbadsprodukter sker för hand i Varberg.
Ingridienserna i tvålar och oljor m.m. är ekologiskt framställda och inga artificiella konsistens-, färg-. eller doftmedel är tillsatta, detta för att alla vegetabiliska oljor, eteriska oljor samt örternas välgörande egenskaper och dofter naturligt skall komma till sin rätt.
Varje produktbas är framställd som en balans av olika vegetabiliska och eteriska oljor samt örter m.m. beroende på vilka egenskaper och effekter man vill ta vara på: energigivande, fuktighetsbevarande, mjukgörande, läkande, skrubbande m.m.






Besök gärna Webbshopen







Kommentarer
Postat av: Helene

Å så trevligt det lät, det är nästan så att jag måste komma in och göra ett besök i butiken:) Tack för en trevlig blogg!

2011-08-12 @ 09:10:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0