Formex trendutställning: The Fresh House

Ebba och Malin spanar in de härliga massageljusen från United, som vi alla tre föll för och som dyker upp i våra butiker snart.
 
 
Ljuvliga kuddfodral från Linum, Spira och Littlephant. Några av dem hittar ni hos oss i vår!
 
I söndags kväll landade vi, tre trötta trendspanare, på Frösön efter en hektisk helg i storstan.
I år var det Svenska Moderådet med Lotta Ahlvar i spetsen som stod för trendutställningen på Formex. Den hade det passande namnet Fresh House, och visst kändes det fräsch och vårigt. Lite mer enhet och ordning än höstens utställning, mycket ljus och fräscha dofter.

Utställningen var en vandring mellan små fägglada hus med namnen - Instant fresh som bestod av vårfräsch blommande grönska, Re-fresh som stod för återanvändning, Freshmen ny design av nya aktörer och Fresh-er som bestod av odling och trädgård. Lotta Ahlvar berättar att utställningarna syftar på att man med enkla medel kan skapa en fräsch känsla i hemmet. Snittblommor och hemmaodlade råvaror stod i fokus, liksom förra årets trend att återskapa och fräscha upp det gamla.
 
 
Även entrétorget lystes upp av samma gula och rosa toner av loungen Oh Sunny Day. Kreatören här var stylisten och författaren Tina Hellberg. – Jag ville skapa en enhetlig plats med hjälp av en enda tydlig form, i detta fall cirkeln. En cirkel är både solen och månen, ljuset och mörkret motsatser och en del av samma helhet och universum, säger Tina Hellberg.
 
Här fanns plats för varenda en som ville vila sina trötta fötter och samla tankarna mellan utställningsrundorna. För den som även tröttnade på surret och bruset från uppspelta besökare fanns även möjligheten att stänga ute allt oljud med hjälp av hörlurar som spelade fågelkvitter på repeat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0