Kastehelmi har blivit dessertskål

 
 
Daggdropparna är här i ny form. Den här gången välkomnar vi dessertskålen med samma ytstruktur som Oiva Toikka designade för nästan 50 år sedan. Dessertskålen är perfekt för att avnjuta sommarens glass. Den finns i olika färger och nyanser och är otroligt fin att blanda. Utmärkt present till den designintresserade studenten nu när såna tider vankas, till födelsedagsbarnet eller varför inte till dig själv.
 
Kastehelmi började formges 1964 och tillverkades fram till 1988. Serien blev en av Toikkas mest populära designserier för Iittala och på senare dagar har den tagits i produktion igen - till mångas stora glädje.
 
Idén att använda droppar av glas som dekoration fick Toikka när han funderade på ett sätt att täcka de märken som blir kvar på ytan av pressat glas i produktionsprocessen. Hans experiment med olika droppformar ledde fram till en helt ny ytstruktur som framhävde ljusets spel och reflexer på ytan. Serien väcker minnen hos många som var med när serien först lanserades och kärleken verkar bestå. Vad tycker du om Kastehelmi?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0