Snyggare och snällare take away


En annan företag vi sprang på under Formex var KeepCup. Ett företag med ambitioner att hjälpa vår miljö, med hjälp av en snygg take away-mugg i plast för den som är på språng med sitt kaffe. Samt för alla andra.
Företaget grundades av ett par Australiensiska bröder för tre år sedan, och har nu nått ändå till oss. De drev sex caféer i Melbourne, med fokus på take away. Med tiden började den snabba konsumtionen av plastmuggar och lådor bekymra bröderna, och det var så idén till KeepCup föddes.
Globalt konsumerar vi över 300 miljoner ton papper varje år, det mesta av ny pappersmassa, och i 35 plastmuggar finns tillräckligt med plast för att göra en stor KeepCup. Tillräckligt med anledningar att tycka om bröderna Forsyths initiativtagande, tycker vi. Muggen passar i de flesta kaffemaskiner, väger lätt, ger bra grepp och viktigast av allt, den är snäll mot vår miljö. ...och snygg förstås. Perfekt att ha på jobbet eller universitetet.
 
Flera caféer runtom i USA har speciella erbjudanden för den som har med sin egna KeepCup. Ett bra steg på vägen för våra miljöförbättringar, eller hur?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0