Iittalas stora höstnyhet: Sarjaton

 
Det pratas på alla håll om Iittalas stora höstnyhet, Sarjaton. Ända sedan Kaj Franck formgav "Teema" för 60 år sedan har Iittala varit känt för sina rena och enkla linjer och grafiska utgångspunkt, men med Sarjaton tar Iittala ett steg framåt. Fiskbenstexturen och de jordnära färgerna är väl genomtänkta och resultatet av ett innovativt samarbete. 
 
Ordet Sarjaton betyder "ingen serie" och syftar på produkternas mix-and-match egenskaper. Här är fantasin den enda begränsningen och genom att variera  och kombinera de olika delarna kan man enkelt förändra atmosfären efter situationen. Serien står över det formella och informella och passar lika bra i alla sammanhang.
Hela kollektionen känns taktil och mjuk, och inspirationen kommer just från finskheten och den långsamma livsstil som är värdefull för oss i skandinavien.
Själv är jag helt såld, som så många med mig, men vad tycker du? Bilderna är så fina att man får lust att dra fingrarna över reliefen. Kollektionen släpps dock inte förrän i september, men ni vet, den som väntar på något gott...
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0