Vårtrender 2012

Årets vårtrender får oss att längta hetsartat efter vårljuset. Vi stötte på några megatrender under 2011 som verkar hålla i sig, men även mycket nytt smyger sig på. Industritrenden slamrade in med metallstolar och fabrikslampor, vi möttes av en trären explosion och fick sällskap av flera konstgjorda versioner av Sveriges djurrike i inredningen. Ugglan dök upp som från ingenstans och hoar nu i såväl barnrummet som köket. Fina trender som tycks överleva ett tag till, alltså.



Efter en tid av finanskris och annat elände i världen spirar nytänkandet i designvärlden igen. Nya former, nya funktioner, nya färger och nya material. Vi får ett större behov av ombonad när vi nu söker tryggheten i våra hem.
Vattniga pasteller och sköra bubblor tillsammans med mjuka akvareller och småblommigt är säkra kort i vår. Även motsatsen, som starka accenter à la 70-tal är på uppswing. Klassiska designpjäser med loppisfynd, nyproducerat med vintage, och du är helt rätt!

Det dyker även upp en del asiatiska inslag bland trenderna, och det är helt okej att mönstermixa hejvilt. Samtidigt är svärtade punkinfluenser helt rätt. Möbler och dekor med nitar, läder och krom får plötsligt komma in i finrummet.

Det finns en trend för alla, som ni märker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0