Feminin sötma och kitschig maximalismDags att visa nästa hälft av Formex trendzoner. En flickdrömsaktig miljö med rosa, pärlor och fluff, och den andra aningen vildare.
The Milky Way var om hämtad direkt ur en sockervaddsmaskin och pastelligt var bara förnamnet. Här ligger återigen hantverket i fokus, och man blickar tillbaka på äldre tiders ideal om att laga, återanvända och vårda. Något som inte bara är ekonomiskt och miljövänligt (som om det vore bara) utan också estetiskt. En salig blandning av lappat och lagat till det perfekt minimalistiska, som designgruppen bakom zonen själva beskriver det. Atmosfären var "Alice i underlanet"-liknande och mystiska melodier strömmade ur högtalare i väggarna.
 
Känslan kom igen i nästa tema,- Silly Walk. Ljuden förde tankarna mot cirkus och glada folkhop medan ögonen bevittnade ett organiserat kaos där fantasin inte satt några gränser alls. Bordsbenen var skyltdocksben och stolarna hängde på väggarna. Även om det inte var det enklaste att urskilja varje pryl så skvallrade många detaljer om vad som komma skall. Vi har en rockoko-inspirerad trendhöst framför oss, och vi flyttar tillbaka i tiden till de snidade finrummen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0