Vi på Hamngatan önskar glad midsommar!

Imorgon är det midsommarafton och vi vill passa på att önska alla en skön midsommar. Med det tänkte vi även bjuda på ett härligt mattips till midsommarbordet och lite bildinspiration från butikerna!

Pias Matjessilltårta

Förbered dagen innan, servera tårtan hel på buffé eller lägg upp portionsbitar på tallrik tillsammans med säsongens sallader. 1 form 24cm ger ca 8 portioner.

Du behöver

4 st gelatinblad
10 skivor knäckebröd
75 g smält smör
250 g matjessill
5 dl creme fraiche
1 knippe hackad dill
1 st rödlök - finhackad
1 msk dijonsenap
salt och peppar
100 g löjrom, sikrom eller stenbitsrom
Gräslök

Gör så här

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Smula knäckebrödet i en mixer och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut brödmassan till en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm. Klä bottenplattan med plastfilm så går det lättare att ta loss tårtan.
  • Skär matjessillen i små bitar och blanda samman med övriga ingridienser, smaka av med salt och peppar.
  • Smält gelatinet på svag värme och blanda ner lite i taget i smeten under kraftig omrörning.
  • Häll fyllningen på knäckebrödsbotten och ställ kallt för att stelna.
  • Dekorera matjessilltårtan med finhackad gräslök och rom.

Hoppas det smakar:)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0