Äppeltider


Härligt svenska krispiga höstäpplen känns både nyttigt och gott. Dessutom helt underbart att dekorera med.
Sonjas supersmaskiga äppelpaj
Fyllning:
3 Äpplen
1/2 dl Vetemjöl
2 dl Socker
2 Ägg
Smuldeg:
2 dl Vetemjöl
1 1/2 dl Farinsocker
75 gram smör
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär sedan äpplena i skivor och lägg dem i en smord form.
3. Blanda samman mjöl, farinsocker och ägg i en bunke. Häll därefter blandningen över äpplena.
4. Gör smuldegen, finfördela smöret i mjöl- och sockerblandningen.
5. Täck fyllningen med smuldegen.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
7. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Kan varmt rekommendera denna paj. Den bli såååå god!

2010-09-15 @ 09:55:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0