The Africa Collection från Mateus

En utstickande trend på Formexmässan var som hämtad direkt från Nordafrika. Mateus har nappat på den, och lät deras nya kollektion spegla sig i hela montern.
 
 
Jag nämnde Mateus nya kollektion i förra inlägget, men ångrade mig ganska snabbt. Varför inte ge den spektakulära serien ett eget inlägg? Jo, så får det bli. 
Den är minst sagt något annat än vad vi är vana att se från Mateus, men så himla rätt ur trendsynpunkt. Ett utmärkt exempel när man ska beskriva vad som händer med ordet "grafiskt" i år. I modevärlden har vi ju sett de här inslagen ett bra tag, men inom inredning känns det lite färskare.
 
Ni kanske känner till Filippa K-serien från Rörstrand, och muggen som kom förra året, med tydlig inspiration från husen i Burkina Faso? Snarlikt, men en aning snirkligare är de mönster vi stöter på här.
Serien har fått namnet "The Africa Collection" och inspirationen är hämtad i synnerhet från de jordnära afrikanska färgerna, som kryddats med det lika trendsäkra svarta. En design som direkt höjer temperaturen runt middagsbordet. Vad tycker ni?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0