Smaskigt baktips för en regnig dag

Idag är det måndag igen och veckan börjar med att bjuda på ett riktigt regnväder. Det är inte lika roligt att vara ute men är man ledig så finns det massor av roliga saker som man kan passa på att göra inomhus istället, som exempelvis att baka. Vi tänkte därför passa på att tipsa om ett riktigt smaskigt cupcakes recept.

Vit choklad cupcakes
Du behöver
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 st citron (skalet och saften)

Vit chokladtopping
300 g vit choklad
300 g philadelphiaost

Gör så här
Muffinsen: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Smällt smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned det i smeten. Rör i rivet skal och saft av en citron. Häll i och fyll muffinsformarna 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, ta ut och låt svalna helt innan du spritsar på toppingen.
Vit choklad topping: Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa smält choklad med philadelphiaost tills det blir en krämig konsistens.





Gör det lite extra roligt att servera genom att använda fina muffinsformar och garnering!



Nytt i butiken från Marimekko!

Idag har vi fått in lite nytt i butiken från Marimekko. Härliga plåtburkar i två storlekar, kökshanddukar, förkläden och grytlappar i blått, gult och vitt och allting med Marimekkos vackra och välkända Unikko Blomma. Vi har dessa på Hamngatan 10 så välkommen in och spana in dessa härligheter!

 

 


Svalkande drinktips i sommarvärmen!

Perfekt för att fira in helgen!

Östersund har bjudit på ett fantastiskt sommarväder under veckan som förhoppningsvis vill hålla i sig även över helgen. För att fira in helgen och solen så vill vi bjuda på ett uppfriskande drinktips i sommarvärmen!

Mojito
Du behöver:
6 cl rom
1-2 msk sockerlag
1/2 limefrukt
1 knippe färsk mynta
sodavatten
krossad is

Gör så här:
Häll sockerlag och pressad limejuice i ett glas. Mortla myntan i limeblandningen. Fyll på med ljus rom, is och toppa med sodavatten.
För att göra det extra trevligt kan du garnera rikligt med mynta och servera i fina drickglas!



Trevlig helg önskar Hamngatan!

RSS 2.0