Vårnyheter från MaxomorraMaxomorra barnkläder är ett ekologiskt varumärke för de små, som andas enkelhet, färg och funktion. Maxomorra startades 2008 med en önskan om att så många som möjligt ska få tillgång till kvalitét, funktion och design till bra priser, samtidigt som de gör världen lite bättre.

Kläderna är tillverkade i 100% ekologisk bomull, och alla färger som används under tillverkningen är giftfria. Ekologiskt odlad bomull växer långsammare, men får starkare fibrer, vilket ger textilen hållbarhet för långvarig användning.

Ekologiskt odlad bomull ökar kraftigt och i dagsläget är cirka 1% av världens bomull ekologiskt odlad. Det är den här siffran vi ska öka, och det gör vi genom att hela tiden efterfråga ekologiskt tillverkade produkter. Ni hittar våra personliga Maxomorrafavoriter på Hamngatan 12.


10% på allt från LinumSedan 1966 har Linum designat och tillverkat textilier av hög kvalitét. Grundaren fann idén till företaget när han reste i Indien. Sedan dess har filosofin varit att stötta landet i sin utveckling, i kombination med att göra det bästa av svensk design.

Det är under den heta solen i Södra Indien som tygerna dundrar fram ur vävstolarna. Företaget sysselsätter 1600 Indier som kan konsten att tillverka slitstarka produkter, och deras fantastiska hantverk gör oss inte besvikna den här gången heller.
Våren hos Linum präglas av varma toner av beige tillsammans med bleka pasteller och svala nyanser av turkos, blått och grönt.Just nu har vi 10% på hela vårt sortiment från Linum, så passa på att uppdatera linneskåpet där hemma!


Below the snow på FormexNote Design Studio är en designstudio i Stockholm, med fokus på innovativ inredningsarkitektur, produktdesign, och design management. I år stod de för temauställningen i Café- och restaurangområdet på Formex Vår. Temat Below the snow var uppdukat i restaurangen på Formex, och presenterades grundligt av Note Design Studios Johannes Grundström. Under sitt arbete hade teamet flyttat tankarna från det klassiskt gröna och spirande, till en kylig januarivår som ligger dold under täcket av snö, där det redan pågår febril aktivitet.

Långborden symboliserar sorkarnas tunnlar. Vissna löv dinglar tätt i taket, förmultnar och ger näring och energi till vårens pånyttfödande.

Svärta, dimma, smutsiga pasteller, lager av transparens och enstaka färgklickar samsas i en läcker sammansättning. En riktig fullträff enligt oss, och många andra besökare.

 

 


In the mood for a new seasonTillbaka i lilla Östersund igen, efter några dagars inspirationsfrossande på Formex. Kameran är proppad med bilder, och huvudet med idéer. För att börja i någon ände så bjuder vi på några bilder från trendtemautställningen, resten får vi portionera ut i lagom mängder den kommande tiden.

Det var återigen Synnöve Mork som stod för idé och styling på entrétorget, och temat var ”IN THE MOOD”. Med leken fågel, fisk
eller mittemellan som inspirationskälla inbjöd Synnöve oss att använda våra sinnen och utforska nivåskillnaderna.

Synnöve ville inspirera till att sikta mot stjärnorna och friheten, och till att upptäcka saker som fladdrar i vinden. Lätta och transparenta material i såpbubblans vattniga pasteller.
Fiskens nivå stod för vattnet, med dess överraskande speglingar. Nya former, organiska och flytande. Däremellan fanns jorden, med framtidens odling tillsammans med trämaterialets ådring.

Uppbyggd i rå plywood, med detaljer i svart, vitt och smutsiga pasteller återgav utställningen ganska väl mycket av det vi senare skulle hitta inne på själva mässan. Vad tycker ni? 


Äntligen dags för FormexDet drar ihop sig, och imorgon smäller startskottet för Formex Spring 2012. Några dagar att inspireras och njuta av det vi brinner för allra mest - inredning och design, i väldigt stora doser dessutom.

Vi har flera viktiga pusselbitar, men de absolut främsta är våra leverantörer och såklart, ni, våra kunder. Som vi även nämnt på vår Facebooksida tar vi mer gärna emot era tips och önskemål på nya leverantörer, för att det här ska bli en så bra vår som möjligt, för alla parter.


Vårtrender 2012

Årets vårtrender får oss att längta hetsartat efter vårljuset. Vi stötte på några megatrender under 2011 som verkar hålla i sig, men även mycket nytt smyger sig på. Industritrenden slamrade in med metallstolar och fabrikslampor, vi möttes av en trären explosion och fick sällskap av flera konstgjorda versioner av Sveriges djurrike i inredningen. Ugglan dök upp som från ingenstans och hoar nu i såväl barnrummet som köket. Fina trender som tycks överleva ett tag till, alltså.Efter en tid av finanskris och annat elände i världen spirar nytänkandet i designvärlden igen. Nya former, nya funktioner, nya färger och nya material. Vi får ett större behov av ombonad när vi nu söker tryggheten i våra hem.
Vattniga pasteller och sköra bubblor tillsammans med mjuka akvareller och småblommigt är säkra kort i vår. Även motsatsen, som starka accenter à la 70-tal är på uppswing. Klassiska designpjäser med loppisfynd, nyproducerat med vintage, och du är helt rätt!

Det dyker även upp en del asiatiska inslag bland trenderna, och det är helt okej att mönstermixa hejvilt. Samtidigt är svärtade punkinfluenser helt rätt. Möbler och dekor med nitar, läder och krom får plötsligt komma in i finrummet.

Det finns en trend för alla, som ni märker.


Missfärgningar i favoritmuggen?För att variera oss lite bjuder vi på ännu ett tips i sann husmorsanda. Visst finns det roligare upptäckter än fläckar i favoritporslinet? Har du fått missfärgningar av kaffe eller te i kopparna så har vi ett litet knep. Byt ut diskmedlet mot salt, väldigt simpelt men ack så bra! Fungerar inte detta är ättika ett annat mirakelmedel som kan lösa många husmorsdilemman. Lycka till!

Många vårnyheter på intåg
Julen har nu dragit sin sista suck hos oss, förutom på reaborden förstås, och vi riktar in oss på säsongens nyheter. Våren 2012 låter väl härligt?

Att damma av den mest färgsprakande vårduken kanske känns lite väl häftigt i Januari, och just därför vill vi visa dessa fräscheter från Marimekko. Produkterna är prydda av företages välkända signum, Unikkoblomman, men i en mildare variant än Unikkos många knalligare färgkombinationer.
Maija Isola har gjort stora avtryck med sitt Unikkomönster i både möbel- och modebranschen, men också hos oss. Vad tycker du?Barnsligt snyggt till väggen

Ferm Livings första tapetkollektion kom till 2006, på initiativ av Trine Andersen, som är företagets grundare. Hon hade själv letat med själ och hjärta efter den perfekta tapeten. Den var svår att hitta, och när hon äntligen fann den var den alldeles för dyr.

Med syftet att skapa tapeter med grafiska mönster, till överkomliga priser, har affärerna på tapetsidan växt. Både när det gäller utbud och efterfrågan.Owls är en populär barntapet som ger ditt barn utrymme för lek och fantasi, samtidigt som den är en grafiskt snygg skapelse som kan uppskattas minst lika mycket av den vuxne. Marionette är en annan, båda designade av Trine själv.

Owls och Maritonette tillhör den nya generationens smidiga non-woventapeter. Du stryker limmet direkt på väggen, och våderna sätts därefter upp kant-i-kant.


Vår mellandagsrea fortsätterJulen är över för den här gången, och ett nytt år är här. Våra reabord däremot, är fortfarande fyllda till bredden, och den som vill fynda är varmt välkommen. 

Porslin eller plåt, textil eller trä. Vardagslyx eller bra-att-ha, du kan säkert hitta något du gillar! Om inte, så har det redan trillat in en del nyheter i mjuka pasteller och andra härliga vårfärger från våra levenrantörer. Bättre sent än aldrig, men allra bäst att vara ute i god tid, eller hur?

RSS 2.0