Julius The Monkey flyttar in hos oss

 
Nu tycker jag det är dags att bryta av det prunkande temat här på bloggen för ett ögonblick, och det gör jag med lite färgglad plast. Paul Franks monter var ett inplanerat stopp på Formexmässan, och snart flyttar amerikanska Julius The Monkey in hos oss!
 
Under min soliga söndagspromenad hann jag avverka både en sväng på Medvinden och en runda på Jamtli. Många barn hade hittat ett smärre himmelrike i den nybyggda och ännu inte invigda snöborgen i badhusparken, och då kom jag att tänka på - vad passar bättre under dessa utflykter än lunchboxar och termosar från Paul Frank?
 

Dova pasteller och prunkade grönska

Ska jag ge mig på att summera de delar av Formex som inte skrek efter ögat med starka neonkulörer blir ett av ledorden återigen pastell. På sina håll aningen smutsigare än i fjol.
Ett annat begrepp som inte tåls att hoppas över är odlingskärlek. Det är dags att hoppa i storstövlarna och inspektera vad naturen har att erbjuda. Istället för att enabart plocka in naturinslag som trärent och betong väljer vi nu att gå ut och uppleva naturen på närmare håll. Vi får inte nog av odling, trädgårdsarbete och frisk luft om vi ska utgå från vad trenderna säger.
 
Om man inte längtar efter vårsolen sedan innan så gör man det efter ett varv här. Det lilla jag har till gröna fingrar kliar så det förslår.
 
Restaurangen var byggd som en trappavsats, och uppe på läktaren fanns fyra inbjudande torgstånd. De dignade alla av vackra designprylar, av såväl gamla klassiska utställare som nya ännu okända.
 
På läktaren fanns också detta inbjudande hörn, som tydligt speglar hur vi tar med oss vardagen ut den här sommaren. Friskt och fräscht.
 

Formex trendutställning: The Fresh House

Ebba och Malin spanar in de härliga massageljusen från United, som vi alla tre föll för och som dyker upp i våra butiker snart.
 
 
Ljuvliga kuddfodral från Linum, Spira och Littlephant. Några av dem hittar ni hos oss i vår!
 
I söndags kväll landade vi, tre trötta trendspanare, på Frösön efter en hektisk helg i storstan.
I år var det Svenska Moderådet med Lotta Ahlvar i spetsen som stod för trendutställningen på Formex. Den hade det passande namnet Fresh House, och visst kändes det fräsch och vårigt. Lite mer enhet och ordning än höstens utställning, mycket ljus och fräscha dofter.

Utställningen var en vandring mellan små fägglada hus med namnen - Instant fresh som bestod av vårfräsch blommande grönska, Re-fresh som stod för återanvändning, Freshmen ny design av nya aktörer och Fresh-er som bestod av odling och trädgård. Lotta Ahlvar berättar att utställningarna syftar på att man med enkla medel kan skapa en fräsch känsla i hemmet. Snittblommor och hemmaodlade råvaror stod i fokus, liksom förra årets trend att återskapa och fräscha upp det gamla.
 
 
Även entrétorget lystes upp av samma gula och rosa toner av loungen Oh Sunny Day. Kreatören här var stylisten och författaren Tina Hellberg. – Jag ville skapa en enhetlig plats med hjälp av en enda tydlig form, i detta fall cirkeln. En cirkel är både solen och månen, ljuset och mörkret motsatser och en del av samma helhet och universum, säger Tina Hellberg.
 
Här fanns plats för varenda en som ville vila sina trötta fötter och samla tankarna mellan utställningsrundorna. För den som även tröttnade på surret och bruset från uppspelta besökare fanns även möjligheten att stänga ute allt oljud med hjälp av hörlurar som spelade fågelkvitter på repeat.

Nystart!

 
Nu när vi nyss kastat den gamla, ofta ganska trista, almanackan i soporna vill jag passa på att komma med ett hett tips. Något jag håller varmt om hjärtat är design där den sällan förekommer. Snygga prylar som vi använder i vardagen men som inte lika ofta är en fröjd för ögat. Diskborstar, tändsticksaskar och liknande, för att dra några exempel. 
 
Därför tycker jag om illustratören Ann-Christin Svenssons stilrena kalenderblad som hjälper varje minimalist att enkelt hålla koll på dagarna. Helt gratis dessutom! Finns i tre utföranden att ladda ner och skriva ut på http://www.miramoln.se/.
 
 

Vårens tema på Formex är "Fresh"

 
Med ett nytt år är det mycket som står för dörren. Vi ser fram emot den nya säsongen och alla trender som kommer med den. Jag väntar redan spänt på de första värmande vårstrålarna som ska få ingjuta lite energi i min ganska vintertrötta kropp, och jag  fick försmak när jag var påväg hem från stan igår. Solen som lyste med sin frånvaro under hela 2012 har aldrig varit mer välkommen.
 
Det är just det här ljuset som blir temat för säsongens Formex som äger rum till veckan. I temat "fresh" ligger fokus på det här moderna ljuset som speglar både naturens och vårt egna behov av nystart nu när vintermörkret sakta avtar. Vi dras liksom under fjolåret, och kanske än mer, åt naturmaterial som trärent och rotting. Tillsammans med mönstrade textilier som en upplyftande färgklick ger naturtrenden oss precis vad vi behöver, en harmonisk kombination av lugn och energikickar. Vi bjuder in snälla sorbetfärger i hemmet den här våren, i en look som är romantisk men lagom avskalad i nordisk anda, naiv och sofistikerad.

RSS 2.0