Den perfekta skålen

Ja det skulle man kunna säga att Margaretheskålen är, i alla fall när det kommer till bakning och matlagning.
Greve Sigvard Bernadotte och den danske arkitekten Acton Björn fick 1950 i uppdrag av det danska företaget Rosti att designa en serie tidlösa skålar som i form, funktion och kvalitet skulle vara unika. Det resulterade i de klassiska Margretheskålarna som fått sitt namn av den danska drottningen II.

I mer än 50 år har skålarna varit flitigt använda i de flesta hem tack vare just den fantastiska designen, funktionen och kvaliteten. Den är dessutom idealisk vid bakning och matlagning då den har en gummiring i botten på skålen som garanterar att skålen alltid står stadigt vid vispning.

Skålarna finns i olika färger och storlekar och ni kan hitta dessa här i vår webbshop!

 


Härligt 50-tals mönster i nyproduktion


Servisen Mon Amie symboliserar hållbar design och värderingarna om att vara en klassiker.

Mon Amie - min vän, formgav Marianne Westman redan på 1950-talet. Westman hämtade inspiration till den numera klassiska dekoren en regnig midsommarafton. Den blåblommiga dekoren har blivit något av ett signum för Rörstrand genom åren.

Marianne Westman var verkligen en pionjär inom sin genre och har även kallats för “porslinsmammarianne". Hennes blåblommiga Mon Amie är en av Rörstrands största succéer genom tiderna. Det numera klassiska mönstret dök för fösta gången upp på teservis år 1952, och kom under de följande åren att utvecklas till en hel bordsservis.

Mon Amie var i ständig produktion fram till 1982. År 2009, lagom till Marianne Westmans 80-årsdag, återupptogs samarbetet med Rörstrand.

Servisen finns nu på Hamngatan 10 och webbshop.hamngatan12.se

 


RSS 2.0