Snyggt från Edblad

Vårt sortiment från Edblad fortsätter att växa, åt alla håll. Förutom en mängd nya smycken har klädställningen blivit proppad med snygga nyheter till hösten. Men - inte nog med det! Vi har också fyllt en hylla med härliga accessoarer till hemmet. Min personliga favorit är den blå miniatyrstolen. Den klassiska Edblad-stolen skapades för en utställning 1991 och har funnits med i sortimentet sedan dess i olika skepnader. Vi har tagit in stolen i tre färger. Offwhite, matt mässing och sist men inte minst den blå varianten.
 
För varje blå stol som säljs doneras delar av beloppet till Barncancerfonden som jobbar för att bekämpa barncancer och se till så att drabbade barn och ungdomar och deras familjer får den vård och stöd de behöver. Bra Edblad, säger vi! Mer sånt! Stolen finns i två storlekar, och den större kan med fördel användas som bokstöd men båda är snygga som de är på väl vald plats i en hylla eller på en bänk.
 
 
Förutom stolarna går ett urval vaser och krukor i benporslin, smyckesaskar i obehandlad ek med mässinglock och pennor och block från Edblad att finna bland våra nyheter!
 

Muuto Unfold Lamp

 
Industrilampan har blivit en riktig klassiker. Muuto har en nytolkning av denna klassiker i form av sin Unfold Lamp. En lampa i silikongummi som lätt går att vika ihop om man nu någon gång skulle vilja ta ner den. Väldigt flexibelt men ändå hållbart. Muuto själva ser Unfold som en modern och varm variant av den hårda industrilampan. En stilig lampa för vardagsrummet, matbordet eller sovrummet. Designad av Form Us With Love som även har formgivit den smarta ljuslyktan för Muuto där man enkelt når ner med tändstickan.
 
Förutom Unfold har vi återigen fått in den klassiska E27-lampan samt några andra snygga favoriter från Muuto. Titta in så får ni se!
 
 

Nytt från Marimekko

 

Det har hänt mycket på Hamngatan i sommar. Tyvärr inte lika mycket här på bloggen, men vi tar igen litegrann nu!
 
Låt oss börja med Marimekkos nya serie Sääpäiväkirja. Fantastiskt fina kannor, tallrikar, muggar och skålar i blå och gröna tonar. I samma mönster hittar du också fantastiska kökshanddukar och i liknande stuk finns Marimekkos minst lika fina plansch Högsåra.  Inspirationen till Sääpäiväkirja kommer från växlingar i vädret, och det gör också namnet som betyder just väder på finska. Bordsservisen är designad av Sami Ruotsalainen och tallrikar och kökshanddukar av Aino-Maija Metsola. Kika in på Hamngatan 10 om du vill se mer av dessa härligheter, eller njuta av en trevlig stund, få inspiration, ta en kopp kaffe och titta på annat.
 

RSS 2.0