Har du ringat in Bygglov i tv-tablån?

Det börjar dra ihop sig. Ikväll har vi öppet till åtta, och precis efter stängning är det dags att bänka sig framför tvn. Bygglov börjar 20.00, och vi har sett till att få en tv monterad på kontoret bara för ändamålet. Ska bli roligt att se förloppet från kamerornas vinkel, och vi kan inte låta bli att bjuda på några sneakpeaks på det urläckra resultatet.


En nöjd Daniel i sitt nya matrum.


Vardagsrummet gick i samma röda tråd som resten av rummen, och fick en ljus och luftig bas med kulörta accenter.


Jag har ingen susning om vad Annelie och Pia har fäst blicken på här, men hade jag själv varit på plats så hade jag definitivt beundrat det härliga tapeten. Vrålsnygg!


Vad familjen inte visste var att inte bara vardagsrum och matsal skulle renoveras, utan också köket. Fiffigt att använda Design House Stockholms hängare Wave till köksredskap, va?

Fruktiga plagg för alla busfrönHelgen spenderades stundvis under solens hetta på bryggan. Tårna plaskade i sjön, vinden rasslade till i vassen och det givna tidsfördrivet var en hög inredningsmagasin. Det blev en tur i ekan och en hel kvälls blickande ut över det spegelblanka vattnet. Det varade dock inte i någon evighet den här gången heller, och värmen har begett sig mot fjärran land igen som det ser ut.

Vi får fortsätta hoppas på att en varm sommar står för dörren helt enkelt. Kanske i åsynen, eller iklädda de här smarriga nytillskotten från Villervalla. Hållbara plagg för lek och bus i fruktiga mönster.


Hamngatan i Bygglov!


Ett härligt gäng, och ett trevligt samarbete.


Matrumstapeterna är påväg upp.


Mija och Hamngatans Sonja jobbade och stod i även de. Här i full färd med att sy kuddar och dynor.

Bygglovsgänget har varit i trakterna igen. Nästa avsnitt utspelar sig i ett fint hus i Gällö där Wille, Matte och Mija renoverar kök, matrum och vardagsrum. Vi hade glädjen att få samarbeta med TV4 under inspelningen i höstas och därför finns många av våra produkter i huset, och även vår alldeles egna Sonja fick ta plats framför kamerorna. Det här får ni inte missa!
 
Inköpslistan från inspelningen kommer att dyka upp på tv4's hemsida efter programmet.


Presenttips till mamma


Snart är sista söndagen i Maj här, och det är dags att uppmärksamma våra fina mammor, och kanske visa uppskattning lite mer än vanligt. En kram och några fina ord brukar vara tillräckligt och väldigt uppskattat, men även en present kan vara en trevlig överraskning. Var mor är väl värd en bukett tulpaner eller en fin present tycker vi, och om kreativiteten tryter så har vi dukat upp ett litet bord med morsdagstips på Hamngatan 10. Välkomna in!

Nytt från Edblad & Co

Oj, vad här ekar tomt! Trots röd dag mitt i veckan och extra ledighet har schemat varit fullspäckat. Dock med födelsedagsfirande och andra trevligheter som jag varken kan eller vill undanskjuta, så jag ska inte gnälla.
Det händer ju så mycket i vår stad nu, och själv vill jag hinna mer än vad som blir handling. Titta på amerikanska bensinslukare och studenter uppklädda till tårna, samtidigt som jag vill piffa till hemma, och njuta av hembakat bröd. Vad prioriterar ni i helgen?

Imorgon bär det hursomhelst åter av till butikerna, och jag ska nog se till att det råder bot på bloggtorkan. För visst finns det nya grejer att skriva om, det gör det.


Vi kan börja med det här fina halsbandet från Edblad & Co. Det heter Tree, och hjälper till att bekämpa fattigdom i Afrika.
Bak på smycket sitter Edblads symbol "Helping Hand", som visar att en del av intäkterna går till välgörande ändamål. För varje smycke som säljs planteras nämligen fyra nya träda runt Victoriasjön i östra Afrika, genom organisationen Vi-skogen.

Tree är designat av Hans och Catherine Edblad och är bara ett av våra flera fina nytillskott från Edblad & Co.

Frotté från MarimekkoDet är ränder i alla tjocklekar, åt alla håll hos Marimekko i vår. Ett smakprov är de här underbara frottéhanddukarna i mönstret Nimikko som man blir glad bara av att se på. Själv letade jag som besatt efter snyggt solgula handdukar för ett tag sedan. Jag hittade inget som föll i mig helt i smaken, men nu vet jag vad jag borde ha väntat på.
 
Faller inte gult och grönt dig i smaken så finns Nimikko och lillebror Ujo i ett stort urval andra färger, och storlekar. Det bästa är trots allt kvalitén och tjockleken hos de här riktiga trotjänarna.
Mönsterdesignern är vår omtyckta Kristina Isola, och är du ute efter tunnare ränder så är det Fujiwo Ishimotos Ujo-kollektion du ska kika efter.

Happy Days från Sagaform
Happy Days är en serie för servering framtagen för Sagaform av Matz Borgström, med inspiration hämtad från sydsvenska kusten.
Matz har tidigare framgångsrikt designat produkter för bland annat Orrefors och Boda Nova. Produkterna i Happy Days har sina finesser, och det är inget att häpnas över då formgivaren tagit emot en mängd internationella utmärkelser och stipendier som bevis på sin kreativitet.Mina personliga favoriter är bålskålen med sin tillhörande slev och serveringsfatet med överdel som skyddar mot besök av insekter eller andra oinbjudna gäster. Väldigt somrigt, festligt och ännu mera praktiskt. 
Förutom det innehåller serien serveringsskålar, tillbringare och glas på fot. Allt är tillverkat i akrylplast, och produkterna finns i grönt, blått och rosa.

Sagaform har själva utnämnt skålarna till sommarens gåva, och vad passar egentligen bättre än färglatt och hållbart, med plats för ett par kulor svalkande sorbet att ha med till middagsbjudningen?

Vårvärme och fräscha sommarbärEfter en långhelg med vårvärme och grilldebut är jag tillbaka bakom skärmen. Åtminstone tills det spricker upp på himlen igen. Tänkte visa ett av de senare tillskotten i Marimekkofamiljen nu när vi välkomnat våren en gång för alla och solen gör sig påmind på riktigt. 

Det jag syftar på är tyget Mummolan Marjat, designat av Teresa Moorhouse. Trycket föreställer en bärmix tryckt på rosa och grön grund, som gör att det vattnas i munnen. Det passar utmärkt som gardin, duk, kuddfodral eller var man nu kan vilja njuta av läckerheterna. Har även sett att mönstret blivit poppis att pyssla ihop egna prylar med. Mobilfodral, väskor och necesärar dundrar fram under pressarfötter inte bara i norden.

RSS 2.0