Kastehelmi har blivit dessertskål

 
 
Daggdropparna är här i ny form. Den här gången välkomnar vi dessertskålen med samma ytstruktur som Oiva Toikka designade för nästan 50 år sedan. Dessertskålen är perfekt för att avnjuta sommarens glass. Den finns i olika färger och nyanser och är otroligt fin att blanda. Utmärkt present till den designintresserade studenten nu när såna tider vankas, till födelsedagsbarnet eller varför inte till dig själv.
 
Kastehelmi började formges 1964 och tillverkades fram till 1988. Serien blev en av Toikkas mest populära designserier för Iittala och på senare dagar har den tagits i produktion igen - till mångas stora glädje.
 
Idén att använda droppar av glas som dekoration fick Toikka när han funderade på ett sätt att täcka de märken som blir kvar på ytan av pressat glas i produktionsprocessen. Hans experiment med olika droppformar ledde fram till en helt ny ytstruktur som framhävde ljusets spel och reflexer på ytan. Serien väcker minnen hos många som var med när serien först lanserades och kärleken verkar bestå. Vad tycker du om Kastehelmi?

Ceannis kommer med vår!

 
 
Nu vet vi att våren är här! Vi har nämligen tagit emot vårens stora leverans från Ceannis, som bjuder på mängder av nyheter även den här gången.
 
När Ann-Louise Andrén startade Ceannis Living Accessories var hennes idé att skapa en ny plattform för väskor och accessoarer. Hon hade redan då mer än femton års erfarenhet av design och produktion av väskor från andra företag. Det krävdes inte lång tid för Ceannis Living Accessories att etablera sig som livsstilsvarumärke. Ett koncept med kvalitetssäkra och samtida produkter som bidrog till en helhet vare sig det gällde mode eller inredning skapades.
 
Nu efter tio år, tjugo säsonger och miljoner sålda väskor, necessärer och inredningsprodukter ställer sig många frågan hur Ceannis lyckas förnya och utveckla sig, säsong efter säsong.
 
Ann-Louise själv älskar sitt jobb. Hon själv tror på att det är deras tighta team och närhet till produktionen som gjort Ceannis så stort som det idag är. Hon finner inspiration genom resor och möten med nya människor. "Ceannis är mitt intresse" och visst ser man det. Företagets succéer Shoulder Bag och Bucket Bag visar tydligt att Ceannis vet hur man designar den ultimata väskan för såväl affärer, kortare resor, jobbet och rundan på stan.

Välkommen till oss, Joel och Linn!

 
Efter en titt i Pappelinas alltid lika stilrena monter på Formex var vi säkra på vad vi ville ha med oss till Östersund. De två enkla varianterna till höger, Joel och Linn, är två av våra nya mattor. Företaget tror på att enkelhet vinner i längden, och visst är det väl så i många fall. En kvalitativ matta som Pappelina med sin långa livslängd är en sann investering, och just Joel och Linn går att kombinera i all oändlighet med resten av inredningen. Mattorna innehåller inga tungmetaller eller farliga mjukgörare, och som bekant så ser vi som återförsäljare mycket gärna att miljötänket är med. De har all sin produktion i Sverige för att ha kontroll över sina material och kunna värna om miljön. 
 
När Pappelina satte plastmattan på kartan igen var den så gott som borta från marknaden. Vilken himla tur att det skedde måste jag säga med tanke på hur smidigt det är med en plastmatta i kök och badrum. Vi har ett stort utbud Pappelina just nu, och det finns garanterat något för alla smaker. Du hittar de andra varianterna här.
 
 

RSS 2.0