Julkänslor från Marimekko

 
Nytt i butik är de här fina produkterna från Marimekko. Bland dem finns metervara, plåtburkar, kuddfodral, förkläden och grytlappar i mönstrena Raanu och Vanhakaupunki. Den stormönstrades namn betyder "den gamla staden" och påminner ohämmat om julen, då julen står som skriven i varje fönster om lite drygt en månad. Det är stämningsfullt såväl innanför som utanför fönstret, då inte bara glögg, klappar och tända ljus ger en mysig känsla utan också kvällsspaningarna i skyltfönster och synen av upplysta fönster.
Det förstnämnda mönstret kan med enkelhet ha samma effekt, men funkar även under andra årstider, om man så vill. Snyggast är de nästan i kombination, som med så många av Marimekkos mönster.
Hoppas att  vi ses på Hamngatan 10 ikväll, annars - onsdagsmys hemma!
 

Välkommen på kundkväll hos oss!

Du har väl inte missat vår kundkväll nästa onsdag? Vi hoppas på att få träffa er på Hamngatan 10 för att frossa i designprat och äta och dricka lite smått och gott i en härlig atmosfär. Extra mysigt blir det nu när  kvällarna är riktigt mörka och vi har gjort vinter i butikerna. Tända ljus och skön musik får man aldrig nog av, och i kombination med gott sällskap kan det ju inte bli annat än bra. Anmäl dig i någon av butikerna eller på hamngatan10@hamngatan12.se senast på måndag. Hoppas vi ses!

Höstnytt från House Doctor

 
En av mina personliga favoriter bland montrarna på Formexmässan var House Doctors. Efter tålmodig väntan och hög förväntan ramlade det äntligen in en leverans från det danska företaget i veckan. Färgskalan är densamma som mycket av det som sågs och pratades om på mässan. Pastelligt och dovt. Snälla och smutsiga kulörer i geometriska möster. Samtidigt ser vi spår av de afrikanska influenserna i vissa av produkterna, bra jobbat House Doctor.
 

Pava - kombination från Sagaform

 
Tavelbilden utanför fönstret går sakta men säkert över i en gråare skala, och just den här tiden passar många av oss på att plocka in de sista levande kvistarna. Att frossa i höstens unika eldröda nyanser innan det är för sent.
Det behöver inte vara maffiga uppsättningar à la amerikanska hem. En ensam kvist i en vas är oftast minst lika snyggt.
Toppen för det ändamålet är Pava. En kombinerad vas, ljusstake och karaff från Sagaform. När vintern kommer är den kanonsnygg att tända ljus i, och allra finast är de i kombination av minst tre. En utmärkt present till den som precis flyttat hemifrån, eller den som inte lämnat någon önskelista. Tre i ett och lika snygg på alla sätt.

Knepig rengöring? - inte längre!

 
 
Jag sprang på ett kanonknep härom dagen som jag måste dela med mig av. Även om äkta vara är roligare så har många av oss den mer lättskötta varianten hemma i något utförande. Kanske bara en liten kvist eller så, men de samlar också damm. Att diska en plastblomma är inte det första man tänker på, och att dammsuga eller bara torka av fungerar sällan. Åtminstone i mitt fall.
Svaret är en sprayflaska med vatten och såpa. Spraya och skölj av i duschen. Supersmidigt tycker jag!

Danska Bloomingville hos oss

Efter en helg med Storgatandagar och Åre höstmarknad är vi tillbaka i gängorna. Hoppas att ni inte missade vår modevisning som ägde rum i gränden mellan butikerna. Det var tolv glada och smånervösa modeller som letade sig upp på vårt kontor för några hektiska ombyten. Alla mellan fyra månader och fem år. Det blev en rolig show, vilket barnen också tyckte. Lär bli en repris till våren eller nästa höst för er som missade. Eller både och kanske..?
Vi slänger upp några bilder här snart.
 
 
Först vill jag visa något som vi snappade upp på Formex, men som skjutits på här på bloggen. Boomingville är ett fantastiskt dansk märke som gärna blandar sin egen tappning av den nordiska stilen med gammalt och vintage. Bloomingville stödjer även organisationer som Cancerfonden och Rädda barnen, vilket ger ytterligare värde och stil till deras produkter.
Vi har speciellt fastnat för deras porslin, där varje skål och mugg kan kombineras i oändlighet, men också fungerar bra i de flesta hem. Asiatiskt, svenskt, gammalt eller modernt? Spelar ingen roll.
 
 

RSS 2.0