Dags att stressa av

 
 
 
I våra butiker just nu finner vi många exempel på produkter där relief, textur och ytor är i stort fokus. Vi leker glatt med kubiska mönster och spejsat. Trots det är minimalismen stående, och mixen passar fortfarande in i den Nordiska stilen. Det känns fortfarande Svenskt och lagom. 
Möblernas ytor får gärna hålla sig till det enkla och lättmatchade, då inredningstrenderna idag har lika drastiska skiftningar som i modevärlden.
Redan blickar vi framåt. Internationella trendanalytiker förbereder oss på en explosion av gult. Solgult och brandgult blandas med blekare toner. I övrigt 2013 så kommer de försynta nyanserna fortsätta att vara stora, samtidigt som det ska vara varmt och exotiskt.
Vi njuter av det vackra skandinaviska, med pasteller och jordnära nyanser. Vi tänker naturligt ljus, som i trä, sten och lera.
Dock lika heta, och kanske ännu mer intressanta och främmande är de afrikanska vibbarna. Ett väldigt brett uttryck med tanke på Afrikas yta, men influenserna är hämtade från många delar och mixas samman innan de når oss.
 
Trenderna 2013 är varken konstgjorda eller krystade, men så nära naturen man kan komma. Behövligt när hastigheterna och förväntningarna i vårt bland oss skruvas upp, och vi stressar mer än någonsin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0