Mateus meets Marcus





Ett möte mellan portugisiskt hantverk och svensk design ger Mateus keramik. I sammarbete med kocken, författaren och entreprenören Marcus Samuelsson har Mateus formgivit servisen ”Mateus meets Marcus”.
Samlingen erbjuder tallrik, mugg, två varianter av skålar samt tekopp- och fat, och speglar det intrycksfulla mötet mellan Mateus och Marcus, samt Marcus egna själ och artisteri. Stengodset är naturvitt och lättmatchat efter tycke och smak, men framförallt unikt och intressant i sig.

Inspirationen till produkternas modernitet och struktur är hämtad ur Marcus liv och därmed många delar av världen. Skårorna i keramiken, som ska påminna om lågor från en öppen eld, är bara ett exempel.
New Yorks storstadspuls möter svenskt och avskalat samtidigt som Marcus Etiopiska bakgrund varit en central inspirationskälla, och någonstans i denna gränslösa blandning av intryck föddes idén till en rad nu färdiga produkter. Stengods är ett hållbart och pålitligt material lämpat både för vardag och professionell användning, och produkterna tacklas utan problem med såväl diskmaskin som ugn och mikro.

Nu har vi fått in den härliga servisen på Hamngatan 10, välkomna in och kika!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0