Vitvinsglögg med äpple



Helgen är slut, men det betyder inte att det är slut på lugna stunder och mys i soffan. Butikerna är som sagt fyllda med härliga julnyheter, och vi kan inte låta bli att längta lite extra till den 24:e nästa månad. Som uppvärmning inför advent bjuder vi på ett litet glöggrecept i all sin enkelhet.

4 dl äppeljuice
1 stort svenskt äpple
Torkad ingefära
3 små kanelstänger
ca 15 torkade nejlikor
1/2 vaniljstång
6 dl vitt vin
citron och strösocker efter smak

Mät först upp äppeljuicen i en kastrull. Klyfta äpplet och lägg i kastrullen. Tillsätt en centimeter torkad ingefära, kanelstänger, nejlikor och den snittade vaniljstången. Låt detta koka upp och koka under 10 minuter.
Tillsätt vinet och värm det tills det precis börjar koka. Tag av från plattan, sätt lock på kastrullen och låt stå över natten i kylstkåpet.

När glöggen skall drickas, värm upp den och smaka av med citronsaft och socker. Sila glöggen och drick varm eller kall, dekorera gärna med ett par äppelklyftor i varje glas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0