Hur du rengör din stekpanna

 

När man lyckats bränna fast något i en gjutjärnspanna behövs oftast en ordentlig rengöring. Har pannan några år på nacken finns det bättre sätt än ett evigt gnuggande med stålullen. Häll ett lager salt över stekpannans botten, gärna 4-5 millimeter. Ställ sedan pannan på spisen, med värmen på max. Låt den stå i cirka 30 minuter, men se till att skaka om emellanåt.
Saltet drar ur allt fastbränt fett ur pannan och gör den som ny.

För att undvika att maten bränns fast igen den närmaste tiden kan du hälla rejält med olja i stekpannan och låta den stå ytterligare cirka 20 minuter. Denna gången på mycket låg värme. Skaka hela tiden, och se till att bottnen alltid är täckt av olja.

Avsluta proceduren med att hälla av överflödig olja och torka ur stekpannan med hushållspapper. Sedan är den redo för allt vad den kan tänkas utsättas för!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0