Nytt i butiken!

Korbos handvävda korgar har en historia som sträcker sig tillbaka till Svenskt 1920-tal. De vackra och tidlösa korgarna användes förr i tiden av bönder, fiskare eller vem som helst som behövde pålitlig bärhjälp och förvaring som kunde stå emot all väder och vind.
Tillverkningen av korgarna startade 1922 och har ända sedan dess vävts till 100% för hand av en ända lång tråd.
Den unika flätningstekniken är helt utan svetsfogar, vilket också är anledningen till att korgarna är så oerhört stabila och tåliga. Det är helt enkelt ingen del av korgen som kan gå sönder.

Korgarna görs i två material: syrafast rostfritt stål och galvaniserat stål. Det syrafasta stålet håller sig konstant blankt och kan aldrig rosta även om det förvaras utomhus. Detta stål är detsamma som används till havs på båtbeslag och liknande.
Galvaniserat stål skyddas mot rost genom ett hölje av zink, som vid utomhusbruk blir matt och vackert levande silvergrått.

Korgarna som fick utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt 2008 finns nu i vår butik Hamngatan 10. Besök oss och spana in de olika storlekarna och modellerna och även olika sätt de kan användas på!











Välkommen in och kika!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0