Sätt färg på tillvaron!

Det behöver inte vara tråkigt och enformigt att baka!
Glöm de traditionella vita bakformarna, vi presenterar bakformar du aldrig tidigare skådat. Sätt färg på tillvaron med Kalasform, de gör helt fantastiskt fina bröd- muffin- och tryffelformar. Med bakformar i härliga färger och mönster blir bakningen ännu roligare! Ett gott bröd bakat i en snygg brödform kan även bli en uppskattad present. Brödformen passar också utmärkt till sockerkaka och pajer. Baka ditt bröd i en vacker form och ta med på utflykten!

  
I varje förpackning medföljer ett gott recept som tex detta:

5 dl vatten           6 dl dinkelmjöl
50 g jäst              7 dl vetemjöl
2 tsk salt             100 g valnötter
2 msk honung

Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut jästen med en del av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, honung, valnötter och det mesta av mjölet. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt så att den blir blank och smidig. Strö över lite av mjölet och låt jäsa till dubbel storlek i ca 45 minuter. Ta upp degen, forma till 4 bröd och lägg i brödformarna. Strö över lite mjöl och låt bröden jäsa ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 15 minuter.


Njut av ett nybakat bröd!


Men det räcker inte bara med fina bakformar utan använd även snygga bunkar för att förgylla bakningen, som dessa Margretheskålar från Rosti Mepal.
Vi har nu vårkampanj på Margretheset! När du köper en 2 liter eller 3 liters skål så får du ett lock på köpet! Bunkarna finns i färgerna lime, rosa och gul.


  

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0